Kommentarer Avstängda | Visa inte Kommentarer (1)
Skrivet av Maret. Dec 4 2009, 22:12
Ekonomisk Reform är inte precis först ut med idén om en penningreform. Det vore slöseri med tid och energi att börja uppfinna hjulet igen. Det hela handlar mer om de VÄRDEN/RESURSER som människor skapar med sitt arbete och om ett rättvisare financiellt system än om pengarna i sig.
På nätet kan den som vill ta en titt på www.basicincome.org som är en c:a 20 år gammal internationell organisation som jobbar för ett rättvisare finanssystem. Ett annat är Solidarsystemet; www.solidar.lir.bn.
Och så vill jag rekommendera Margrit Kennedys lilla bok Ekonomi utan ränta och inflation.
Du Patrik har tagit ett väldigt bra initiativ med att starta denna grupp. Och du ska veta att det finns många som tycker som du, som vill en förändring. Men jag tror inte att det är givande med att börja med att diskutera detaljerna, utan snarare måla med breda penslar för varandra om hur vi vill att det ska vara här i världen. Räntan t.ex. handlar om att några få vinner och många förlorar. Så vill jag inte ha det. Och jag vill inte att c:a en MILJARD människor i världen svälter. För att ändra på det måste finanssystemet ändras, t.ex. genom att ALLA får en basinkomst.