Ekonomisk Reform
6 Juli 2020 kl. 10:38:56 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Nyheter: SMF - Just installerat!
 
   Startsida   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: StoryOfStuff  (läst 2917 gånger)
Maximus
Ny Medlem

Antal inlägg: 8


« skrivet: 29 Mars 2009 kl. 03:02:24 »

En annan bra sida som även Patrik hänvisade till på en annan sida här på forumet om hur produktion och konsumtion fungerar och påverkar vårt samhälle och våra liv.

http://www.storyofstuff.com/

Behöver vi verkligen producera och konsumera ännu mer än vi gör idag? Förmodligen är det snarare tvärtom. Det mesta vi producerar hamnar på ett ständigt växande sopberg och vi borde fokusera på att producera mindre fast bättre produkter. Förstår man hur dagens penningsystem fungerar så inser man ganska snart att det faktiskt bromsar teknologisk och utveckling istället för att föra den framåt. Visst går det framåt men tyvärr alldeles för sakta och med för dåligt resultat. Om man eliminerade såna saker som profit och annat meningslöst detta system skapar så skulle all utveckling styras in på högsta möjliga effektivitet, utförande och design.

Ett bra exempel på detta är alternativ energiutveckling. Oljebolagen kommer aldrig att tillåta att det kommer ut konkurrenskraftiga alternativ på marknaden därför att de har investerat allt för mycket i infrastruktur och annat och det skulle hota deras hela existens i samhället.
Loggat
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« Svara #1 skrivet: 29 Mars 2009 kl. 13:57:59 »

Idag så har vi lågkvalitativa produkter för att folk inte har råd med dyrare.

Jag hade velat se ett ekonomisk system som gör det möjligt för alla att köpa högkvalitativa produkter och därmed minska omsättningen på prylar. Samt att vi skulle använda de bästa materialen så vi inte förstår vår jord.

Tack vare profit och företagens mål att 'maximera vinsten' så söker de så billiga och enkla utvecklingsätt som möjligt och detta på jordens bekostand i form av resurser, precis som Story of Stuff beskriver.
« Senast ändrad: 29 Mars 2009 kl. 13:58:27 av Patrik » Loggat
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Svensk översättning: Daniel Hofverberg/Dubbningshemsidan
Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!