Ekonomisk Reform
2 Mars 2021 kl. 09:38:26 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Nyheter: SMF - Just installerat!
 
   Startsida   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1] 2 3 4
  Skriv ut  
Författare Ämne: Förändringen kommer inte uppifrån  (läst 44595 gånger)
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« skrivet: 7 Mars 2009 kl. 12:56:08 »

Människor i allmänhet tror att våra politiker kan garantera och skapa välfärd. Men det är upp till var och en av oss att skapa välfärd.

EkonomiskReform.se samlar stödjande personer för att skapa ett nödvändigt underlag för att kunna skapa ett nytt ekonomisk system.

Vi kommer inte få förslag ifrån toppen om hur vi kan skapa ett system som gynnar alla. Men vi kan skapa ett system som gynnar alla, och det är upp till oss drivande att driva fram frågan om ett nytt sunt ekonomisk system.

Vad som behövs är en form av organisation men innan den finns så är det viktigt att så många som möjligt som vill se ett bättre system, stödjer ett system.

Sen är det upp till var och en av oss att sprida idén om ett nytt ekonomisk system som gynnar alla samt be dem att stödja en reform.

Ett nytt system som baseras på folks fria vilja att leva fritt kommer skapa en värld bortom vår vildaste fantasi. Det finns inget att vara rädd för när det gäller en förändring, dagens system borde vara skrämmande nog när man förstår hur det fungerar. Vilket borde leda till att vi vill se en förändring så snabbt som möjligt.

Sprid Ordet!

mvh
Patrik
Loggat
LarsOsterman
Ny Medlem

Antal inlägg: 6


« Svara #1 skrivet: 25 Mars 2009 kl. 19:56:32 »

Tja..det är väl lite som med ägget och hönan?

Vilket finns först

-det vitt utbredda missnöjet mot bankparasiten som leder till att tiotusental samlas och organiserar ett nytt politiiskt parti som deklarerar som sitt program att göra en onfattande ekonomisk reform?

- en organisation som berättar för folk om hur allt kunde vara bättre bara vi slapp bankparasiten, varvid folk som understöder tanken ansluter sig och blir medlemmar för att själva värva nya medlemmar så att vi får ihop tiotusental och hoppeligen hundratusental säkra röstare - varvid partiet kan ha politisk betydelse och kan deklarera ekonomisk reform i riksdagen.

Jag har en känsla av att okunskapen om hela bankparasiten och dess betydelse för helheten ännu är så  vida utbredd att det blir svårt att få ihop folk till en politisk rörelse.  
Missnöje finns nog - men mycket få inser att det beror på ränta, fractional reserve banking, och kommun- och statsskuld...etc ..folk kopplar ju oftast nu ihop sina problem med brist på efterfrågan, arbetslöshet och brist på ekonomisk tillväxt

Då jag själv analyserat problemet har jag kommit till att man borde lyckas få med en enda miljardär - varvid resursproblemet vore bortblåst. Då skulle det finns pengar till information
och politisk folkuppvigling mot bankparasitens högborgar...

;-)
Loggat
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« Svara #2 skrivet: 26 Mars 2009 kl. 22:10:20 »

Helt rätt Lars!

Vi behöver någon som har pengar att hjälpa en organisation som stödjer en reform av det ekonomiska systemet. Det borde inte vara svårt, det finns alltid folk med stort hjärta som även lyckats blir mångmiljonär. Leende (smiley)


Det enklaste våra stater skulle kunna göra är att skapa egna pengar för att täcka statens budget år till år, istället för att hämta pengarna ifrån skatter och egna inkomstkällor. Pengarna som skapas skulle ha ett tak som är budgeten för den offentliga sektorn och detta skulle gynna alla medborgare (det skulle vara målet).

Då slipper man låna pengar eller ta pengar ifrån folket för att finansiera den offentliga sektorn.
Loggat
Jon
Gäst
« Svara #3 skrivet: 28 Mars 2009 kl. 13:42:40 »

Öh, har du hört talas om inflation? Man kan inte skapa pengar utan att vattna ur kronan. Det är värre än skatt.
Loggat
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« Svara #4 skrivet: 28 Mars 2009 kl. 13:44:20 »

Citat från: Gäst_Jon
Öh, har du hört talas om inflation? Man kan inte skapa pengar utan att vattna ur kronan. Det är värre än skatt.


Idag skapas pengar ifrån skuld.

Istället kan man skapa pengar som Abraham Lincoln gjorde med "Greenbacks". Målet med att skapa egna pengar måste givetvis vara att undvika inflation.

Det är busenkelt att undvika det om man förstår kärnan i penningpolitiken och det ekonomiska systemet. Idag är det privata intressen som styr över hur pengar skapas, speciellt i USA med deras privatägda Centralbank.
Loggat
Jon
Gäst
« Svara #5 skrivet: 28 Mars 2009 kl. 18:38:55 »

Hur menar du att man kan skapa mer pengar utan att inflation sker?

En ekonomisk reform som fortfarande använder sig av pengar kan kanske vara bra kortsiktigt. Men inom några decennier så har tekniken kommit så långt fram att de flesta jobb har ersatts med maskiner. Det vi behöver då är en revolution, inte en reform.
Loggat
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« Svara #6 skrivet: 28 Mars 2009 kl. 18:41:51 »

Citat från: Gäst_Jon
Hur menar du att man kan skapa mer pengar utan att inflation sker?

En ekonomisk reform som fortfarande använder sig av pengar kan kanske vara bra kortsiktigt. Men inom några decennier så har tekniken kommit så långt fram att de flesta jobb har ersatts med maskiner. Det vi behöver då är en revolution, inte en reform.


Det är ett svårdiskuterat ämne detta, och det enda jag vill är att vi ska leva i en rättvis värld. Idag finns det en maktelit som förstår hur livet på planeten fungerar och de använder det till sin fördel medan de flesta går omkring ovetandes om deras makt eftersom de agerar bakom scenen.

Ur mitt perspektiv så finns det inget höger eller vänster, det finns bara ett upp eller ner. Vi kan gå emot totalitarism eller emot frihet och våra drömmer. Idag står vi nästan still och det är en dragkamp om vi ska ner eller upp.

Sen finns det oändligt många andra perspektiv, men jag tar med alla i mitt perspektiv och utgår ifrån att alla vill ha ett bra liv och bidra så gott de kan till samhället som helhet. Jag grundar min filosofi i kärlek för allt och alla.
Loggat
A.D
Gäst
« Svara #7 skrivet: 29 Mars 2009 kl. 20:14:18 »

jag tror nog vi alla är överns om att det nuvarande finansiella systemet är inte ohållbart (på alla sätt vis), som skapar pengar ut ingenting som folket får betala genom s.k inflation(gömd skatt). innan man börjar tala om lösningar till problemet bör man förstå problemet annars kommer man med lösningar som förvärrar det ursprungliga problemet.

vad jag förstod av reformförslaget är att det är det fria marknaden är orsaken till det systemet vi har idag. det är där felet ligger enligt mig, definitionen av problemet. hur kan den fria marknaden vara problemet när vi inte har någon fri marknad. i en fri ekonomi ska en centralbank som har som syfte att planera ekonomin(planekonomi) inte få finnas. mängden pengar som ska cirkulera ekonomin bestäms av en oberoende centralbanks nyck.

förslag om att staten ska trycka skuldafria pengar tror jag inte heller på. hur ska ekonomin förbättras om staten ska få göra det centralbanken gör(skapa pengar/inflation). det enda skillnaden skulle vara att regeringar skulle hållas då direkt ansvarig för ekonomiska kriser och riskera att inte bli omvalda, det är regeringar inte så förtjusta i så en oberoende organ(som dess sammansättning som inte representerar folkets vilja) som får göra skitjobbet, man kan kalla det en parternerskap mellan riksdag och centralbanken.

lösningar måste utgå från en korrekt definition av problemet!!!
Loggat
Jon
Gäst
« Svara #8 skrivet: 30 Mars 2009 kl. 16:29:54 »

"Det är ett svårdiskuterat ämne detta, och det enda jag vill är att vi ska leva i en rättvis värld."

Javisst, det du förespråkar kallas inget mindre än socialism. Men för att nå en socialistisk värld så krävs det mer än reformer. Folket måste ta saken i sina egna händer och sluta stödja det korrupta systemet. Problemet är att folk så blint stödjer systemet, och när de väl blir medvetna så har de INGA (realistiska) alternativ.

Min tanke har alltid varit att starta ett bolag som inte använder sig utav de traditionella metoderna. Alltså ett bolag som inte har ett individualistiskt vinstintresse utan ett kollektivt vinstintresse. Ett bolag utan aktier, bonusar eller högre löner för chefer.

Ett exempel skulle kunna vara ett elbolag. Om jag visste att det fanns ett elbolag som bara använde sig av förnybar energi, som hade jämställda löner, inte betalade ut bonusar eller utdelning på aktier så skulle jag byta till detta bolag direkt.

En möjlighet skulle kunna vara att varje abonnent eller medlem ägde en aktie var, som inte gav utdelning. Denna aktie skulle ge dig möjlighet att rösta var vinsten ska gå. Tex, välgörenhet, forskning etc.

Denna typ av bolag skulle kunna sprida sig till alla kategorier. Speciellt de livsnödvändiga som mat, boende och kläder. Men även internet, telefoni OCH kanske den viktigaste... banker. Det svåra med detta är såklart att det är svårt att starta något utan investerare.

Men det är min generella ide om hur samhället kan förändras. Jag tror lite på att problemen är politiska. Problemet är att folket vet för lite och har för få alternativ.
Loggat
Maximus
Ny Medlem

Antal inlägg: 8


« Svara #9 skrivet: 30 Mars 2009 kl. 10:10:41 »

Enligt Zeitgeist är problemet helt av teknologisk natur och det instämmer jag i till fullo. Vad vi måste göra är att först av allt vara överrens om en enormt viktig sak, att alla naturresurser på den planeten tillhör alla och inte en liten klick som kan "köpa" dem. Detta har givetvis ingenting med kommunism eller för den delen kapitalism att göra.

Penningsystem är som en propp som förhindrar verklig vetenskaplig och teknologisk utveckling. Det är samma som med fattigdom, kan man inte tjäna pengar på det så kommer ingenting att hända bara en massa fagra ord och löften.

Jag anser att vi måste skapa ett system som är helt utan pengar. Man måste göra så att t.ex korruption inte är möjligt. Det kan det endast bli i ett system utan pengar och det är fullt möjligt att skapa ett sånt system.

Dessutom försvinner ett annat element, profit-tvånget. Är det verkligen så att vi föds till den här världen endast för att göra profit på våra medmänniskor? :blink:   Knappast så.
Loggat
A.D
Gäst
« Svara #10 skrivet: 30 Mars 2009 kl. 16:29:59 »

jag håller med om din utgångspunkt om att världensnaturresurser är begränsade, ekonomin idag verkar inte inse eller förstå det(konstigt nog så betyder ekonomi, hushållnig av ändliga resurser). det måste ske en omställning på denna punkt.

Citat från: Maximus
Jag anser att vi måste skapa ett system som är helt utan pengar. Man måste göra så att t.ex korruption inte är möjligt. Det kan det endast bli i ett system utan pengar och det är fullt möjligt att skapa ett sånt system.


detta håller jag inte med om att avskaffa pengar. ett samhälle kan inte fungera utan pengar(om man inte är den enda medborgaren dvs). jag tror mer på att avskaffa makten från de som varken bryr sig om naturen eller människan. istället för att använda papperspengar som dem kontrollerar(värdet) bör vi försöka införa pengar som har ett inneboende värde som dessa parasiter inte kontrollerar(inflation, devalvering etc.).
om vi lyckas med monetär omställning då kan vi säga hejdå till korruption! och människan och naturen kan samexistera utan konflikt.
Loggat
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« Svara #11 skrivet: 30 Mars 2009 kl. 16:36:08 »

Citat från: Gäst_Jon
Ett exempel skulle kunna vara ett elbolag. Om jag visste att det fanns ett elbolag som bara använde sig av förnybar energi, som hade jämställda löner, inte betalade ut bonusar eller utdelning på aktier så skulle jag byta till detta bolag direkt.


Kolla in www.TheOrionProject.org och läs alla deras senaste nyhetersbrev och genombrott! Det är något jag skulle vilja vara med att skapa här i Sverige då de har en teknik som ännu inte är kända med som Nikola Tesla i början av 1900-talet utvecklade tills den teknologin gömdes undan.

De som börjar med det i Sverige kommer gå till historien! Jag är mer än gärna med på att utveckla ett bolag som använder sig av 'Zero-Point Gravity' teknologin. Som är en av de bästa sätten att skapa så kallad fri energi (en energi som får ut mer energi än vad som tillförs).
Loggat
Maximus
Ny Medlem

Antal inlägg: 8


« Svara #12 skrivet: 31 Mars 2009 kl. 07:08:24 »

Citat från: Gäst_A.D
jag håller med om din utgångspunkt om att världensnaturresurser är begränsade, ekonomin idag verkar inte inse eller förstå det(konstigt nog så betyder ekonomi, hushållnig av ändliga resurser). det måste ske en omställning på denna punkt.

Citat från: Maximus
Jag anser att vi måste skapa ett system som är helt utan pengar. Man måste göra så att t.ex korruption inte är möjligt. Det kan det endast bli i ett system utan pengar och det är fullt möjligt att skapa ett sånt system.


detta håller jag inte med om att avskaffa pengar. ett samhälle kan inte fungera utan pengar(om man inte är den enda medborgaren dvs). jag tror mer på att avskaffa makten från de som varken bryr sig om naturen eller människan. istället för att använda papperspengar som dem kontrollerar(värdet) bör vi försöka införa pengar som har ett inneboende värde som dessa parasiter inte kontrollerar(inflation, devalvering etc.).
om vi lyckas med monetär omställning då kan vi säga hejdå till korruption! och människan och naturen kan samexistera utan konflikt.


Världsresurserna är begränsade just med den anledningen att de ingår i ett penningsystem. Ekonomin "förstår" inte detta därför att den förutsätter en uppåt gående spiral av produktion och konsumtion helt utan sociala spelregler. Profit kommer ALLTID i första hand så länge vi har detta penningsystem.

Jodå, klart att ett samhälle kan existera utan pengar  Med glimten i ögat (blinkande)  Kan däremot se en annan typ av penningsystem än det vi har under en övergångsperoid. Problemet är inte politiskt utan teknologiskt och ett samhälle där alla är jämställda och har tillgång till allt de nånsin behöver kan förmodligen bara existera om vi avskaffar penningsystemet.

Kolla gärna Zeitgeist filmerna speciellt del 2 samt video presentationen på deras hemsida. Inom Venus projektet finns mycket detaljerat hur ett sånt framtida samhälle skulle kunna fungera.
« Senast ändrad: 31 Mars 2009 kl. 07:09:02 av Maximus » Loggat
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« Svara #13 skrivet: 31 Mars 2009 kl. 12:42:00 »

Maximus finns det någon svensk organisation som man kan arbeta inom som försöker fixa våra problem? Känns så meningslöst att gå till ett "vanligt" jobb och bidra till problemen vi har..

Som administratör för denna hemsidan får jag ju inte betalt, trots att det är en bra sak, så jag måste livnära mig på "vanligt" arbete Ledsen.. Tror vi är många som känner samma sak?
Loggat
Maximus
Ny Medlem

Antal inlägg: 8


« Svara #14 skrivet: 31 Mars 2009 kl. 16:47:46 »

Patrik, jag känner dåligt till vad som finns för organisationer i Sverige om sånt här. Det finns iallafall en organisation där jag är medlem som jobbar för en räntefri ekonomi och det är JAK-banken. Kan undersöka vad som finns och återkomma om jag hittar något.

Annars är det nog bara att knega på som vanligt, man ska ju ha mat på bordet och sånt oavsett. Vill man förändra så måste man börja med sig själv. Har självmant slutat på olika arbeten och sökt andra arbeten som passar mig och mitt samvete bättre hela tiden. Vill inte stå för utsläpp och föroreningar som andra säger åt mig att göra och där jag inte har någon talan överhuvudtaget i frågan, bara göra som man blir tillsagd liksom.

Det svåraste som finns är att "väcka" upp svensson ur hans vardagsslummer, om man kunde det så skulle vilken förändring som helst kunna genomföras över en natt   :ninja:

Men om fler människor följde sina samveten, gjorde viktiga personliga val utifrån ett riktigt perspektiv och inte sina oftast präglade inställningar till olika saker så skulle en förändring förmodligen inte te sig alldeles omöjlig.

Det viktigaste man kan göra som individ är att göra sig skuldfri fortast möjligt och INTE ta mer lån i banken igen. Det enda lån jag har t.ex är huslån, det är i princip omöjligt att äga hus om man inte tar lån om man inte har hela köpesumman i handen. Där är JAK ett mycket bra alternativ till bankerna. Kolla gärna länken nedan.

http://www.jak.se/
Loggat
Johan
Gäst
« Svara #15 skrivet: 31 Mars 2009 kl. 17:21:20 »

Näe uppifrån kommer den inte. Dock är vi en växande skara som ser orsakerna och inte är nöjda med symptombehandling. Vi måste fortsätta att tjata via de media som är tillgängliga. Först blir vi negligerade, sedan blir vi smutskastade och misstänkliggjorda. Så småning om måste  de ta debatten och då kan det hända något. Förmodligen måste det bli ännu värre innan något sker. Förmodligen(?) är eliten medveten om att fyra presidenter blivit mördade p.g.a. sina försök att återbörda penningsystemet till folket. Obama är ju nu på väg till G20-mötet i London åtföljd av  100 säkerhetsvakter!? Privat måste vi under tiden se om vår egen situation. Minska våra skulder och våra levnadskostnader. Många insatta har redan flyttat ut från storstaden. Tre nya mantra är småskalighet, självförsörjning och återerövra landsbygden. Vi måste också skapa små grupper/nätverk med olika kompetenser så vi kan stötta varandra under kommande svåra tider.
Loggat
Maximus
Ny Medlem

Antal inlägg: 8


« Svara #16 skrivet: 1 April 2009 kl. 07:42:39 »

Absolut Johan, dina tre mantran är enormt viktiga om vi vill ta tillbaka makten över våra liv. Minska våra skulder och utgifter och allt eftersom helt vända ryggen åt det "etablerade" samhället är den väg man måste gå.

När folk slutar använda banker och andra institutioner, bojkottar saker som strider mot djur- och människorätt m.m. så kommer dessa institutioner att försvinna av sig själva när de blir överflödiga. Nåt annat sätt att bli av med dem är inte möjligt anser jag.

Detta är verklig demokrati, när folk tar direkt ansvar och gör saker där de gör som mest nytta.
« Senast ändrad: 1 April 2009 kl. 07:43:03 av Maximus » Loggat
LarsOsterman
Ny Medlem

Antal inlägg: 6


« Svara #17 skrivet: 1 April 2009 kl. 13:40:16 »

Jag har några rader från en vädjan till G20 som kunde  passa in här så jag klistrar in några rader:


* Monetary systems should be controlled by sovereign national governments, not the central banks which mainly serve private finance. The main economic function of the monetary system should be to assure adequate purchasing power to consume an environmentally sustainable and optimal level of production whereby the basic needs of every person in the world community are satisfactorily met.

* Income security, including a basic income guarantee and a national dividend, should be a primary responsibility of national governments in the economic sphere. A right to adequate purchasing power should be part of every national constitution.

* The primary function of international finance should be to assure fair transferability of
value among national economic systems, utilizing, to the extent possible, fixed and transparent exchange rates. Speculative attacks on sovereign currencies should be outlawed.

* Private creation of credit for speculative purposes should be abolished, and capital markets should be regulated to assure fairness, openness, and freedom from predatory practices.

* Every national government should have the right to spend lowcost credit directly into
existence for public purposes—including infrastructure, environmental protection, education, and health care—without incurring new debt.

* The physical backing for every currency in existence should be the actual production of national economies.

* National governments should treat credit as a public utility — like clean air, water, or
electricity — and should assure its availability to all citizens as their social heritage and as a basic human right.

* National credit policies should favor the development of sustainable local and regional
economies, of small business, and of family farming.

* Credit should be regulated in order to encourage maximum ownership of property by
individuals without artificially inflating its price.

* The private banking system should be utilized to provide liquidity for business operations but should not be needed in a properly constituted system to finance consumption or capital formation.

* There should be an immediate worldwide moratorium on home foreclosures and
recognition of the right of each person to a secure home.

* An International Debt Settlement Commission should be formed and charged with producing a clean financial slate by reviewing all existing public and private debt and determining through due process what can reasonably be repaid, restructured, or forgiven.

It is time to assure that the world financial system is no longer operated for the benefit of the few over the many and that it reflects the spiritual principle that the natural resources of the Earth belong to all of humanity and must be rationally distributed to every individual, such that no one is left behind on the path of human progress.

Källa:

http://www.afterdowningstreet.org/crisis

*edit* Blir konstiga tecken emellanåt när du skriver Lars, fixade det.. Leende (smiley)
« Senast ändrad: 1 April 2009 kl. 13:56:59 av Patrik » Loggat
Patrik
Administratör
Medlem
**
Antal inlägg: 211


« Svara #18 skrivet: 1 April 2009 kl. 13:58:28 »

Mycket visa ord Lars!
Speciellt det sista:
Citat
It is time to assure that the world financial system is no longer operated for the benefit of the few over the many and that it reflects the spiritual principle that the natural resources of the Earth belong to all of humanity and must be rationally distributed to every individual, such that no one is left behind on the path of human progress.


Idag så hamnar mycket hos få och lite hos många. Det är rent ut sagt förjävligt att folk har det dåligt, speciellt i 3:e världen.. Vi skulle alla kunna leva i fred och frihet men tack vare den breda massans ignorans har få tagit kontroll över många...
Loggat
Klas
Medlem
**
Antal inlägg: 26


« Svara #19 skrivet: 2 April 2009 kl. 14:44:52 »

Citat
Öh, har du hört talas om inflation? Man kan inte skapa pengar utan att vattna ur kronan. Det är värre än skatt.


Detta med inflation är mystiskt. Jag tror och tycker att det är bra och naturligt att skapa pengar(utöka pengamängden) när behov finns. Behov finns väl när mängden transaktioner ökar så att när folk vill byta varor så finns inte tillräckligt med pengar i omlopp, DÅ kan man prata om att vi behöver smörja systemet. Men nu sägs det att vi behöver inflation som smörjmedel! Man pratar om ett inflationsmål på 2%. Jag fattar inte vad det ska vara bra för.

 Ifall utbudet av varor och tjänster ökar med 1% och vi ökar penningmängden med 1% så får vi väl ingen inflation, har jag rätt? Detta är förstås svårt att mäta och bedömma i praktiken, men i princip har vi väl då tillgång till varor och tjänster till samma pris, utan inflation?

Pengar är bra, det är praktiskt och underlättar och möjliggör handel. Men om man tar emot pengar för sin vara och den som står bakom värdet på pengarna medvedet späder ut värdet.... då är det väl bra att se sig om efter ny valuta eller gå tillbaks till byteshandel!!?Citat från: Maximus

Penningsystem är som en propp som förhindrar verklig vetenskaplig och teknologisk utveckling. Det är samma som med fattigdom, kan man inte tjäna pengar på det så kommer ingenting att hända bara en massa fagra ord och löften.


Pengar i sig gör det väl lättare att samarbeta och utveckla vetenskap och teknologi?


Citat från: Maximus
Jag anser att vi måste skapa ett system som är helt utan pengar. Man måste göra så att t.ex korruption inte är möjligt. Det kan det endast bli i ett system utan pengar och det är fullt möjligt att skapa ett sånt system.

Dessutom försvinner ett annat element, profit-tvånget. Är det verkligen så att vi föds till den här världen endast för att göra profit på våra medmänniskor? :blink:   Knappast så.Jag tror inte det är pengar vi ska göra oss av med utan istället girigheten och ignoransen. Den brottningsmatchen har vi kvar även om vi tar bort pengarna!
 Ledsen
Loggat
Sidor: [1] 2 3 4
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Svensk översättning: Daniel Hofverberg/Dubbningshemsidan
Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!