Ekonomisk Reform
9 Juli 2020 kl. 00:09:20 *
Välkommen Gäst. Var snäll och logga in eller registrera dig som ny medlem.

Logga in med användarnamn, lösenord och önskad sessionslängd
Nyheter: SMF - Just installerat!
 
   Startsida   Hjälp Sök Logga in Registrera  
Sidor: [1]
  Skriv ut  
Författare Ämne: Alternativportalen  (läst 4099 gånger)
K2
Gäst
« skrivet: 19 Januari 2010 kl. 14:46:41 »

Hej.

Vill bara tipsa om en ny blogg som jag dragit igång med några kompisar. Vi kommer fokusera, bland annat, på det ekonomiska systemet, dess fel och vad vi skulle kunna ersätta det med. Fakta har hämtats från filmer, böcker, bloggar och hemsidor: bl.a. denna hemsida. Expertkommentarer från er som hänger här vore jätteroligt! Bloggandet har precis kommit igång med en kort serie om det ekonomiska systemet. Fortsättning följer! Leende (smiley)

http://www.alternativportalen.wordpress.com
Loggat
K2
Gäst
« Svara #1 skrivet: 23 Januari 2010 kl. 13:09:36 »

Hej igen!

Jag har färdigställt en liten serie kring vad, som jag tror, att gemene man bör känna till om vårt ekonomiska system. Det skulle vara jätteroligt med lite feedback på detta! Det är ju inte helt hundra säkert att jag fått allting rätt då det är ett ganska komplext ämne. Min förhoppning är iaf. att dessa tre delar ska kunna fungera som en snabbkurs för alla oss som förespråkar en ekonomisk reform att visa upp för människor som inte är insatta i problematiken. En bra grej att ha till hands i olika chatforum till exempel. Leende (smiley)

Del 1: http://alternativportalen.wordpress.com/2010/01/17/vart-ekonomiska-system-del-1-vad-ar-egentligen-pengar-och-hur-skapas-dem/

Del 2: http://alternativportalen.wordpress.com/2010/01/19/vart-ekonomiska-system-del-2-starta-musiken-och-lat-den-spela/

Del 3: http://alternativportalen.wordpress.com/2010/01/22/vart-ekonomiska-system-del-3-centralbanker-och-makten-over-penningmangden/
Loggat
Håkan
Gäst
« Svara #2 skrivet: 29 Januari 2010 kl. 19:41:46 »

Jag tycker att dina tre redogörelser håller hög klass. Informativa och välskrivna. Jag vet inte riktigt vad jag skall kommentera. Kul att du använder Thunholm. Amerikanarna gör det ibland lite för lätt för sig när de pratar om "reserves". Vi i Sverige har numera enbart kapitaltäckning, och det är inte samma sak som mängden kontanter. Kontanter BORDE kallas reserver med tanke på hur FRB har uppstått (noteringar på konton), men mängden kontanter ingår numera i stället i begreppet likviditet. Procentsiffrorna i Basel2 handlar inte om mängden kontanter utan om kapitaltäckning.
Men hmmm, först och främst känns det suveränt bra (speciellt för mig!) att du startat upp en ny och bra hemsida. Och så vill jag hälsa dig välkommen till det här forumet.

H / H
Loggat
K2
Gäst
« Svara #3 skrivet: 31 Januari 2010 kl. 19:49:00 »

Tack så mycket! Thunholm hittade jag här på sidan.

Skulle gärna se ett samarbete mellan alternativportalen och ekonomisk reform där vi stöttar varandra genom länkar och kommentarer mm. Leende (smiley)
Loggat
Sidor: [1]
  Skriv ut  
 
Gå till:  

Drivs med MySQL Drivs med PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Svensk översättning: Daniel Hofverberg/Dubbningshemsidan
Giltig XHTML 1.0! Giltig CSS!