Ekonomisk Reform

Information & Kunskap => Videor => : Patrik 6 July 2012 kl. 09:42:19: Libor - London Interbank Offered Rate - Korruption
: Patrik 6 July 2012 kl. 09:42:19
Det har framkommit att räntan som sätts emellan banker ifrån Libor har manipulerats. Libor sätter en enhetlig referens ränta för diverse finansiella instrument såsom valutor.

Flertalet av världens största banker är involverade i denna skandal, t.ex. Barclays vars VD avgått.

Dennis Kelleher som intervjuvas i videon nedanför arbetade på en av världens största juristfirmor där han företrädde de större bankerna. Han uttrycker att de är korrupta och att polisen bör arrestera de på Wall Street.

Han säger att bankerna som är "Too Big to Fail" är kärnan för korruptionen.

Se videon för diskussion kring Libor skandalen:

http://www.youtube.com/watch?v=0oV2mI0IYp8

I videon nämns det att de som var skyldiga till 2008 kraschen fortfarande sitter kvar och fortfarande skapar problem. Det nämns också att sedan avregleringar på 2000-talet så har bankernas mål blivit att skapa mer och mer vinst på ett sätt som gör att de nästan helt fritt kan göra vad de vill. Detta har lett till kriserna vi nu har upplevt.

För den som vill förstå mer om orsakerna till 2008 års kris, se dokumentären Inside Job.


Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.